Master Class de l’Arròs a Pals

Arròs de Pals

Read More

Comentaris tancats a Master Class de l’Arròs a Pals

L’art de la fotografia culinària: els orígens

L’art de la fotografia culinària: els orígens
per Daniel Molina

Cuinar, és sens dubte un dels actes més primitius de la humanitat, i probablement una de les arts que ha influenciat més en el transcurs de la nostra evolució com a ésser viu, ja que essencialment si no ens alimentem, deixem d’existir.

 

Aquesta cuina que ha evolucionat des dels primers homínids que utilitzaven el foc fins a l’actualitat ha deixat infinitat de receptes, tècniques i elaboracions, que d’una manera o altra ens arriben fins als nostres dies.  Algunes d’elles han perdurat gràcies a les tradicions, altres a través de manuscrits, però sens dubte és amb l’aparició de la fotografia que hem convertit un instant en quelcom perdurable en el temps.

Curiosament si ens remuntem a l’origen de la fotografia, trobem que una de les primeres fotografies, “La taula parada” (1822) de Niépce, no és altre cosa que un bodegó d’aliments.  Un preludi d’allò que […]

Read More

Comentaris tancats a L’art de la fotografia culinària: els orígens

Menú degustació – El Celler de Can Roca

EL MENÚ DEGUSTACIÓ DE EL CELLER DE CAN ROCA
per Daniel Molina

És exemplar el repte CULINARI que s’ha plantejat en aquesta estructura de Menú, amb els aperitius la cuina més vanguardista, amb romanticisme, reflexió, entreteniment,… i a continuació els entrants amb simpatia i puresa, els peixos, amb tot el gust del mar, un entre mar i muntanya, per transicionar de peix a carn, i després les carns per endinsar-te amb els gustos de la muntanya, amb el garrí, la vedella i el colomí. Un punt i seguit, per acabar amb tres postres divertits. I un punt final amb el GELAT CALENT. Sense oblidar que estàs menjant en un restaurant dels anomenats alta cuina o de vanguarda, mentre ells continuen sentint-se un restaurant familiar.

 

S’inicia un viatge pel món, una declaració d’intencions, un joc de tasts, … Es presenten els viatges gastronòmics dels germans Roca. Una demostració que el temps dedicat a conèixer territoris i cultures dóna fruits. En aquest cas: Turquia, amb les llenties embolcallades amb fulla de parra, una adaptació del clàssic […]

Read More

Comentaris tancats a Menú degustació – El Celler de Can Roca

Compartir Cadaqués

Compartir, el punt de partida de tota una filosofia que ens porta cap a Cadaqués.

No tan sols és un restaurant, és la seva gent, la seva cuina i el seu emplaçament, motius pels quals avui escrivim aquesta petita notícia.

Tot un ritual de felicitat ens acompanya quan decidim reservar taula per anar al Compartir, ens emociona saber que ens espera una experiència culinària de la qual sempre que hi anem hi gaudim.

La filosofia d’aquests 3 grans xefs és senzilla fer plats boníssims amb un producte excel·lent per ser degustat al centre de la taula per tots els comensals, d’aquí el seu nom Compartir.

La nostra preferida a l’oficina és la Polaroid 320 land camera que va ser l’escollida per immortalitzar el nostre dia offline i compartir-ho amb vosaltres

Read More

Comentaris tancats a Compartir Cadaqués

Focus d’infiltració: Visions i reptes de l’arquitectura catalana contemporània

Divendres 09 d’Octubre de 2015 va tenir lloc al celler Brugarol a Palamós una jornada d’arquitectura, enguany se celebrava la primera trobada, organitzat per Focus Engelhorn + Arts Santa Mònica + RCR Bunka. Un grup reduït dels arquitectes amb més renom de Catalunya es reunien per dilucidar i posar en comú els seus parers al voltant dels conceptes: infiltració, visió, repte.

Va ser un esdeveniment que es va desenvolupar al llarg del dia i en diferents escenaris dins de la mateixa finca. L’acte aconseguia així, ser una trobada informal en què es debatia sobre els tres temes presentats, tres eixos de reflexió que poden interrelacionar-se i dispersar-se. No es tractava tant de tancar conclusions com de confrontar els parers que havien sortit a la introducció i mesclar-los.

Nosaltres vam tenir l’oportunitat de ser presents i de fer la comunicació online de l’esdeveniment com també, crear les peces audiovisuals per als medis i per a […]

Read More

Comentaris tancats a Focus d’infiltració: Visions i reptes de l’arquitectura catalana contemporània

Nit Solidària Costa Brava

Aquest mes d’Agost vam poder col·laborar amb la Fundació Lluita contra la Sida, Fundació Coromina  i Focus Engelhorn per presentar la primera Nit Solidària Costa Brava.Un esdeveniment que reunia 160 comensals solidaris en un marc incomparable, el claustre del Mas del Vent a Palamós. Llegir notícia de presentació

Preparar contingut audiovisual, reflexionar sobre l’estil de les publicacions, crear les xarxes socials per fer les publicacions, idees i més idees ens invadien mentre anàvem traçant el pla de comunicació online que definitivament es va implementar conjuntament amb els altres organitzadors.

[…]

Read More

 0